31 души са ранени в катастрофи през изминалото денонощие, съобщиха от пресцентъра на МВР. По пътищата на страната са станали 22 инцидента. Няма загинали, но един от ранените е с опасност за живота.

В София са регистрирани 52 леки и шест тежки катастрофи, при които са пострадали осем души.

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими и предимно сухи. Пътните настилки в страната и на автомагистралите "Люлин", "Тракия", "Хемус" и "Марица", съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Затворени са проходите Твърдица – Елена, Етрополе – Златица и Дюлински за товарни автомобили. Забранено е преминаването на моторни превозни средства с обща маса над 10 тона през проходите Шипка, Вратник, Петрохан и над 20 тона - през Айтоски проход.

Опасност от падащи камъни има в Искърското и Кресненското дефилета, главен път Е-79 в района на село Боснек, в Прохода на републиката и Троян - Кърнаре, в местността Боаза на пътя София - Варна, както по пътя София - Самоков и Мездра - Ботевград. Поради ремонт на пътното платно, до 30 октомври е затворен участъкът от село Варвара до гара Костандово, като обходните маршрути са Белово – Юндола – Велинград и Пазарджик – Пещера – Батак – Ракитово – Гара Костандово – Велинград.

Все още е в сила временната организация на движението на автомагистрала "Тракия" при изхода за Стара Загора. Очаква се да има затруднения в движението на района на Петрохан поради започващия днес ремонт. За времето от 9:30 до 16:00 часа днес ще бъде затворен тунела "Железница” на пътя Благоевград - Кулата, като движението ще се пренасочва по обходен общински път през село Долно Церово.