Като петгодишно момиченце Вили Боршукова обича да помага на дядо си в градината: „На комшията царевицата беше точно до нашето лозе. И когато царевицата цъфне, самите кочани пускат много красиви коси, от малка бях влюбена в тези кочани, непрекъснато ги чупех и си играех с косите на самата царевица”.

Изтънчените умения Вили придобива по-късно след упорити опити. „Преди да започна обучението си, аз вече бях започнала сама да правя перуките. Първо, когато ги купувах, ги развалях, за да видя как са направени, и след това пак ги правих сама. Така че никой не ме е учил, сама съм се научила, самоука съм”, разказва тя.

Изработката на една перука отнема около две седмици. Затова Вили е обучила няколко помощници, които успяват да се справят бързо с всички поръчки.  

В дългогодишната си практика тя е забелязала, че по-консервативните дами се придържат към естествените цветове. По-емоционалните натури пък посягат към ярките нюанси. Тя обаче е категорична, че мъжете са по-суетни към косата си.

Най-висока е цената на перуките от дълга къдрава руса коса, защото е най-рядко срещана. Най-често за перуки се използва индийска коса.

За Вили Боршукова обаче перукерството винаги е било повече от бизнес. „Действа ми супер релаксиращо и в същото време ми е като хоби. Всъщност аз никога не съм работила през живота си, аз се забавлявам през цялото време”, признава тя.