Владимир Владимиров работи като сервитьор от 17 години. Започва от най-обикновено кафе в Студентски град, а днес работи в един от най-елитните ресторанти в София.  

Хубава професия, заявява Владимир.

В класните и скъпи заведения, където критериите за обслужване са на високо ниво, рядко наемат жени - сервитьори. За много ресторанти това дори е забранено от вътрешните правила и стандарти. Поради законодателството не се обявява публично и ще ви приемат за интервю, но накрая работата получават само мъже с добри обноски.

Ако това ви се струва вид дискриминация, собствениците на скъпите ресторанти в България и по света, го приемат като традиция.

Иначе ако искате за започнете работа в такъв ресторант, трябва да знае правилата и протокола на сервиране.

Класните заведения, където заплатите и бакшишите са повече от примамливи, имат етикет и стандарти за сервиране, за които е необходима квалификация или поне голям опит.