Само мъжка ли е професията автомонтьор? Оказва се, че при добро желание и жена може да ви смени накладките или да ви направи реглаж на предния мост. Последното е любимата част от работата на Величка Крачолова от Гоце Делчев, която въобще не прилича на автомонтьор, но е избрала това за своя професия.

Ако я видите извън автосалона, никога няма да предположите, че прекарва деня си под повредени коли. 20-годишна, руса и красива. Но бързо може от жена -мечта за всеки мъж да се превърне в доверения му автомонтьор.

„Идвам тук с всички останали, пием по кафе, закусваме, обличаме се и започва работния ден, както подобава”, разказва тя.

Още рано сутринта в салона я чакат много коли за ремонт. Всъщност Вили избира професията си още като дете.

„От 5 клас помагам на баща ми, обаче той веднъж ме наказа заради оценките в училище и така ми каза – „Сега да видиш ти как се работи, как се изкарват пари да помагаш. Няма да ходиш да си играеш и аз първоначално не обичах, обаче впоследствие започна да ми харесва това, че аз мога да работя с този инструмент и с другия инструмент”, сподели тя.

Днес може би най-красивият автомонтьор в България вече си има специалитет в работата.

„Любимото ми е да правя реглаж на предния мост. Това е сходимостта между гумите - да не бягат наляво-надясно, да не са разцентровани една от друга, а трябва да са в еднаква сходимост”, обясни Вили.

Всичките й приятели поверяват автомобилите си на нея, непознатите пък и се доверяват след кратко препитване.

Мечтата на Вили е от обикновен работник в бъдеще да стане собственик на салона. А дали й е трудно да поправя автомобили - казва, че не, защото има нужното желание, а за всичко по-сложно получава помощ от баща си.