Един човек загина, а 16 са ранени в станалите 15 тежки катастрофи на територията на страната, съобщиха от СБА.

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими. Пътните настилки в по-голямата част от страната, както и на автомагистралите „Люлин”, „Тракия” и „Марица” са сухи. Автомагистрала „Хемус” е мокра в района на Софийска област.

Мокри и хлъзгави, и частично заледени участъци има в районите с мъгла, както по високите и усойни места като същите се почистват и обработват.

Поради мъгла е намалена видимостта до 100 метра в области София, Русе, Разград, Враца и района на Лом, Антон, Козница, Телиш, Главан, в прохода Троян-Кърнаре и по пътя Асеновград-Челопечене, Черночене и Плевен-Ловеч.

Затворени са проходите Върбишки, Твърдица-Елена, Етрополе-Златица и Дюлински за товарни автомобили.

Забранено е преминаването на моторни превозни средства с обща маса над 10 тона през проходите Шипка, Вратник и Петрохан, както и по пътя Костенец-Самоков, над 20 тона – през Айтоски проход. Товарните автомобили да са без ремаркета и полуремаркета през прохода Петрохан.

Поради свлачище е забранено преминаването на товарни автомобили по пътя Радко Димитриево-Друмево.

Затворен за неопределено време е затворен пътят Бяла – Белоградчик – Монтана.

Ограничение за движението на моторни превозни средства има по пътя Плевен – Троян - Кърнаре, Враца-Бойчиновци, Бургас – Елхово, Калофер – Априлци и Хасково –Свиленград – КПП „Капитан Андреево”.