Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Пътните настилки са сухи, на места мокри, а по високите и усойни места - частично заледени. Пътната настилка на автомагистралите „Тракия”, „Хемус” и „Марица” е суха. Забранено е движението на товарни автомобили в дясната лента на лявата тръба на тунел „Витиня”.

Затворени са проходите Твърдица – Елена, Етрополе – Златица и Върбишки, както и Дюлински за товарни автомобили. Опасност от падащи камъни има в Прохода на Републиката, на пътя София-Самоков, Симитли - Гоце Делчев, Велико Търново - Габрово - Шипка, Асеновград - Смолян, София-Варна при местността Боаза, в Искърското и Кресненско дефиле.

Въведени са следните ограничения за движение на МПС: Забранено е преминаването на товарни автомобили по пътя Смоличане – Пелатиково и Радко Димитриево - Друмево. Забранено е преминаването на моторни превозни средства с обща маса над 10 тона през проходите Шипка, Вратник и Петрохан, както и по пътя Костенец – Самоков и Черница – Сунгурларе – Чубра, над 15 тона по пътя Плевен – Никопол, над 20 тона през Айтоски проход и над 30 тона по пътя Бургас – Царево.