Няма загинали след станалите 18 тежки катастрофи в страната през последното денонощие. 22 са ранените, от които един е с опасност за живота. В София по-сериозните пътни произшествия са три с трима пострадали.

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура”. Пътните настилки в страната и на автомагистралите „Люлин”, „Хемус” и „Марица” са сухи, а автомагистрала „Тракия” е мокра в района на Пазарджик.

Опасност от падащи камъни има в Искърското и Кресненско дефиле, Прохода на републиката и Троян-Кърнаре, в местността Боаза на пътя София-Варна и по пътищата София - Самоков и Мездра - Ботевград.

Затворени са проходите Твърдица - Елена, Етрополе - Златица и Дюлински за товарни автомобили и пътищата село Варвара – Костандово, Чибаовци – Свидня, Яна – Черни вит и Стряма – Калековец.

Забранено е преминаването на моторни превозни средства с обща маса над 10 тона през проходите Шипка, Вратник и Петрохан и по пътищата Слънчев бряг - Бургас и Костенец - Самоков, и над 20 тона през Айтоски проход.

Затруднено е преминаването в Искърското дефиле в района на Елисейна поради паднали големи блокове каменна маса на пътното платно.