През изминалото денонощие в страната са станали 17 катастрофи с четирима загинали и 20 ранени, съобщиха от пресцентъра на  МВР. Двама от ранените са с опасност за живота. В София са станали 53 леки и 4 тежи произшествия, при които са били ранени четирима души.  

От началото на годината по пътищата на страната са загинали 438 души.

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Пътните настилки в страната и на автомагистралите "Люлин", "Тракия", "Хемус" и "Марица" са сухи.

Затворени са проходите Твърдица – Елена, Етрополе – Златица и Дюлински за товарни автомобили.

Все още е в сила забраната за преминаването на моторни превозни средства с обща маса над 10 тона през проходите Шипка, Вратник и Петрохан и по пътя Слънчев бряг – Бургас, а над 20 тона - през Айтоски проход. До 15 септември за времето от 6:00 часа до 22:00 часа е забранено преминаването на моторни превозни средства с обща маса над 3,5 тона по пътя Стара Загора – Сливен. Движението се осъществява по маршрут Стара Загора – Мъглиж – Сливен.  

Въведена е временна организация на движението на автомагистрала "Тракия" при изхода за Стара Загора за изграждане на пътна конструкция за тежко движение. До средата на септември ще се извършва ремонт в лявата лента на Дунав мост. Движението ще се осъществява в дясната. Възможно е забавяне на преминаването, поради натрупване на чакащи товарни автомобили.