Двама души са загинали в станалите 21 тежки катастрофи в страната през последните 24 часа. Ранените са 26, от които един е с опасност за живота. В София сериозните инциденти са три с четирима ранени.

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими. Пътните настилки в по-голямата част от страната са сухи.

До 30 септември се забранява движението на тежкотоварни автомобили, селскостопанска, земеделска и специализирана строителна техника по републиканските пътища І-клас, както и по автомагистралите на страната за времето от 16.00 до 22.00 часа за последния работен или предпразничен ден, както и за последния почивен или празничен ден.

Забранено е преминаването на товарни автомобили по пътя Смоличано - Пелатиково (област Кюстендил).

Ограничения за движение на автомобили има и по пътя Хасково-Свиленград-КПП Капитан Андреево поради изграждане на временна пътна връзка.

Поради профилактика е затруднено движението по пътя Гоце Делчев - Петрич - Златарево. Ремонтни работи се извършват и на пътя Извор – Димово.

По същата причина е затворена аварийната лента между 16-ти и 18-ти км на АМ „Хемус” посока от София за Ботевград и между 364-ти и 370-ти км.

Ремонт се извършва на АМ "Тракия" от 60-ти до 80-ти км.

В ремонт е и тунел "Топли дол" на АМ "Хемус", в посока София - Ботевград. За времето на ремонта, през светлата част от денонощието ще бъдат затваряни последователно активната и изпреварващата ленти за движение.