Осемнайсет души са ранени в 17 катастрофи в страната през изминалото денонощие, съобщиха от пресцентъра на МВР. При инцидентите на пътя е загинал един човек, а друг е с опасност за живота. В София са станали едно тежко и 76 леки пътнотранспортни произшествия. Ранен е един човек.

Пътищата от републиканската мрежа са проходими при зимни условия, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Пътните настилки са мокри, по високите и усойни места частично заледени, като същите се почистват и обработват.

Поради мъгла е намалена видимостта до 20 м в района на Телиш, Разград, Харманли, Ветрен и Слънчев бряг, до 50 м в областите Велико Търново, Ямбол, Русе, Шумен, Видин, Враца, Благоевград, Плевен, Пловдив, Търговище, в района на прохода Шипка и по автомагистрала „Тракия”, до 100 м е в областите Хасково, Силистра, Ловеч, Кюстендил, Бургас, Монтана, както и в районите на Кубрат, Крумовград, Кърджали, Костинброд и Прохода на Републиката и до 150 м в областите Сливен и Стара Загора.

Опасност от падащи камъни има в Искърското и Кресненско дефиле, както в Прохода на Републиката и Троян – Кърнаре. Затворени са проходите Твърдица – Елена, Етрополе – Златица, Дюлински и Върбишки. Въведени са и следните ограничения: товарните автомобили да са без ремаркета и полуремаркета през проходите Троян – Кърнаре и по пътя Батак – Доспат.

Забранено е преминаването на моторни превозни средства с обща маса над 10 тона през проходите Шипка, Вратник и Петрохан и над 20 тона през Айтоски проход.

Видимостта в София е намалена поради мъгла. Градският транспорт се движи нормално за зимните условия, а отклонения от десет минути имат тролейбусите по линия номер 2 заради обледяване на контактната мрежа в кв. "Бъкстон".

Интензивен е трафикът от автомобили по бул. "Черни връх", Околовръстния път в участъка от кв. "Суходол" до бул. "Цар Борис Трети" и от бул. "Симеоновско шосе" до ж.к. "Младост - 4".