100 000 лева са намерени в кабинета на арестувания председател на Варненския общински съвет Борислав Гуцанов, съобщи министърът на вътрешните работи. По думите на Цветан Цветанов е повече от ясно, че другият задържан при операцията - Даниел Славов, по прякор Дънката, има близки отношения с митничари във варненската митница.

Тази сутрин пред bTV бившият шеф на митниците Емил Димитров-Ревизоро заяви, че Дънката не е върха на престъпната схема.

"Аз приемам, че той е много голям играч, център нападател, ако мога така да използвам футболната лексика на премиера. Много важен играч”, коментира Емил Димитров-Ревизоро.

Задържаните вчера общо четирима души са обвинени за неизгодни сделки и злоупотреби при покупката на автобуси втора употреба за градския транспорт във Варна. И въпреки закупените автобуси, в града се движат и над 30 годишни коли, а варненци са недоволни от състоянието на транспорта.

"Тук, там са купили някой друг нов автобус, но на какви цени, с какви сделки, кой да ги каже".

"И без да са го арестували то е ясно, че стават някакви неща щом продължават да работят тези автобуси".

Акцията "Медузите" и ареста на председателя на Общинския съвет Борислав Гуцанов днес е най-коментираната тема във Варна. Особено в градския транспорт.

"Ако е истина, се чувствам ощетен, защото автобусите са под всякаква критика".

"Има една много стара приказка: Когато човек се занимава с меда, не може да не си пооближе пръстите".

През последните години билетчето за градския транспорт във Варна е поскъпвало няколко пъти - от 60 ст. през 2004 г. до 1 лев днес, колкото е цената и в столицата.