Двама души загинаха, а 33-ма бяха ранени в станалите 23 тежки катастрофи на територията на страната за последното денонощие. За района на София са станали 90 леки и два тежки пътни инцидента с един загинал и един ранен.

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими. Пътните настилки в страната и на автомагистралите са сухи.

Продължават аварийно-ремонтните дейности по електрозахранването на тунел „Правешки ханове” на автомагистрала „Хемус”, като движението се насочва последователно в аварийна и изпреварваща лента с цел затваряне на една от лентите в една от тунелните тръби, където се извършва ремонтът.

Затворени са проходите Твърдица – Елена, Етрополе – Златица и Дюлински за товарни автомобили.

Въведени са следните ограничения:

Забранено е преминаването на моторни превозни средства с обща маса над 10 тона през прохода Шипка, Вратник и Петрохан и по пътя Слънчев бряг – Бургас и над 20 тона – през Айтоски проход.

До 15 септември 2011 г. за времето от 06.00 часа до 22.00 часа е забранено преминаването на моторни превозни средства с обща маса над 3,5 тона по пътя Стара Загора – Сливен, като движението се осъществява по маршрут Стара Загора – пътен възел Мъглиж – Сливен.

До 15 ноември тази година поради рехабилитация се въвежда временна организация на движението по пътя Пловдив – Смолян.

За ремонтни дейности до 10 септември 2011 г. се затваря пътят Варвара – Костандово. Обходът е по пътя Белово, Юндола, Велинград и Пазарджик, Пещера, Батак, Ракитово, Велинград.

Рехабилитация се извършва на пътя Овчарци – Сапарева баня между 7-ми и 13-ти километър и на пътя Гоце Делчев – Петрич – Златарево.