През изминалото денонощие на територията на страната са станали 17 тежки катастрофи с 20 ранени, от които един е с опасност за живота, съобщават от СБА. За района на София са станали 121 леки и две тежки ПТП с двама ранени.

Пътищата от републиканската мрежа са проходими и сухи, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура”. Пътните настилки на автомагистралите "Хемус", "Тракия” и "Марица” са сухи. Все още е затворена за движение автомагистрала "Люлин”.

Опасност от падащи камъни има по пътя София – Самоков, Пещера-Батак, Юндола-Белово, Асеновград-Смолян, Велико Търново-Дряново-Габрово-Шипка и Прохода на републиката, Прохода на републиката, прохода Троян-Кърнаре, Искърското и Кресненско дефилета.

Затворени са проходите Твърдица-Елена и Етрополе-Златица, както и Дюлински за товарни автомобили. Въведени са следните ограничения - забранено е преминаването на моторни превозни средства с обща маса над 10 тона през проходите Вратник, Шипка, Петрохан и по пътя Костенец – Самоков, над 15 тона по пътя Враца-Бойчиновци при моста над река Огоста и по пътя Черноочене-Кърджали.

За автомобили над 20 тона - през Айтоски проход. Забранено е движението на товарни автомобили по пътя Смоличено-Пелатиково в област Кюстендил. Поради свлачище е затворена дясната лента на пътя Нови хан-Вакарел, в местността "Побит камък".