Трима души загинаха в станалите 19 тежки катастрофи за последното денонищие в България. 23 са ранените, от които трима с опасност за живота. В София тежките инциденти са пет.

Пътищата от републиканската пътна мрежа са сухи и проходими, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура”.

Затворени остават проходите Твърдица – Елена, Етрополе – Златица и Дюлински за товарни автомобили.

В сила са следните ограничения:

Забранено е преминаването на моторни превозни средства с обща маса над 10 тона през проходите Шипка, Вратник и Петрохан и по пътя Слънчев бряг – Бургас и над 20 тона през Айтоски проход.

До 15 септември за времето от 6.00 часа до 22.00 часа е забранено преминаването на моторни превозни средства с обща маса над 3,5 тона по пътя Стара Загора – Сливен. Движението се осъществява по маршрут Стара Загора – пътен възел „Мъглиж” – Сливен.

Въведена е временна организация на движението в района на тунела „Ечемишка” на автомагистрала „Хемус”, като движението в светлата част на денонощието се осъществява двупосочно в лявата тръба.

В сила остава ограничението на движението на тежкотоварни автомобили при температура над 35 градуса в района на Петрич, като те ще трябва да изчакват нормализирането на температурите на подходящи места извън пътното платно.

Поради ремонтни дейности все още има затруднения на движението на ТИР-ове по Дунав мост. Леките автомобили преминават през участъка без проблеми.