Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия. Това съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура”. Пътните настилки са сухи, на места мокри и заснежени, а по високите и усойни места и частично заледени, като същите са почистени и обработени.

Пътната настилка на автомагистрала „Тракия” е суха. Заледени участъци и снегонавявания има в участъка Карнобат-Бургас. Автомагистралите „Хемус” и „Марица” са сухи. Възможни са заледявания на пътното платно по мостовете и виадуктите.

Поради мъгла е намалена видимостта до 100 метра в района на Самоков, Чирпан и от 24-и до 29-и километър на АМ „Хемус”. Затворени са проходите Твърдица – Елена, Етрополе – Златица и Върбишки, както и Дюлински за товарни автомобили. Затворен е пътят Враца - Вършец поради опасност от срутване на мост на река при село Стояново, организиран е обходен маршрут.

Въведени са следните ограничения за движение на МПС: Товарните автомобили да са без ремаркета и полуремаркета през проходите Вратник и Троян – Кърнаре и по пътя Батак – Доспат и Сливен – Ичера. Забранено е преминаването на товарни автомобили по пътя Смоличане – Пелатиково и Друмево – Радко Димитриево. Забранено е преминаването на моторни превозни средства с обща маса над 10 тона през прохода Шипка, Вратник и Петрохан и по пътя Костенец – Самоков, над 20 тона – през Айтоски проход.