Имате нужда от нови зелени идеи, приключения и адреналин? Обичате био храните? Тогава не пропускайте фестивала на здравословния начин на живот и отговорността от 28 април до 1 май. Мястото, на което трябва да отидете, е градинката пред Народния театър "Иван Вазов”.

На про-активното изложение ще ни изкушават биосертифицирани храни и козметика, предложения за приключенски туризъм и екипировка. Организира се и международната конференция за отговорния туризъм на тема "Балканите – дестинация за зелен туризъм”. Тя ще бъде на 29 април в Аулата на СУ "Св. Климент Охридски”.

Сред акцентите са еко, приключенския и селския туризъм, пътуванията по Дунав, политиката на балканските държави в посока зелен туризъм и специализирани туристически продукти. Ще бъде представен и проектът за европейски веломаршрут "Пътят на Желязната завеса” и сертификацията "Зелена къща”.

Предвидена е и филмова програма с еко насоченост. За най-малките ще има забавни и предизвикателни състезания  с велосипеди и катерене. Има организирани и курсове по катерене за начинаещи. Повече виж тук >>>

И най-вече - обещано е пролетно настроение, музика и нови свежи идеи как да пътуваме и живеем по-отговорно и здравословно.

Домакини на фестивала са Министерство на икономиката, енергетиката и туризма, Столичната община, Българската асоциация за алтернативен туризъм и Одисея-Ин. Участват активни организации в природозащитата, общини и природни паркове.

Сайта на фестивала разгледай тук.