Двама са загинали, а 25 са ранени при катастрофи  през изминалото денонощие, съобщиха от МВР. Двама души са с опасност за живота. В страната са станали 16 пътни инцидента.

В София са регистрирани 36 леки и едно тежко пътно произшествие, в които няма загинали и ранени.

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими, а пътните настилки в страната и на автомагистралите "Люлин", "Тракия", "Хемус" и "Марица" са сухи, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". За изграждане на пътен възел на автомагистрала "Тракия" е въведена временна организация на движението при изхода за Стара Загора.

Опасност от падащи камъни има в Искърското и Кресненското дефилета, главен път Е-79 в района на село Боснек, в Прохода на републиката и Троян - Кърнаре, в местността Боаза на пътя София - Варна, по пътя София -Самоков и Мездра - Ботевград.

Все още са затворени проходите Твърдица – Елена, Етрополе – Златица и Дюлински за товарни автомобили. Поради ремонт на пътното платно до 30 октомври е затворен участъкът от село Варвара до гара Костандово, като обходните маршрути са Белово – Юндола – Велинград и Пазарджик – Пещера – Батак – Ракитово – Гара Костандово – Велинград.

Забранено е преминаването на моторни превозни средства с обща маса над 10 тона през проходите Шипка, Вратник, Петрохан и по пътя Слънчев бряг – Бургас и Костенец - Самоков, а над 20 тона - през Айтоски проход.