От девет години д-р Желева прилага у нас лечение със СКЕНАР (самоконтролируем енерго-невроадаптивен регулатор). Тази сравнително нова апаратура е пригодена за приложение както върху кожата на широки участъци от тялото, или  върху пръстите, така и върху окосмената част на главата и лигавиците. Независимо от близкото звучене СКЕНАР няма общо със сканиращата диагностична апаратура.  

Задоволството от това, че е потърсила помощта на д-р Желева и детето й е било излекувано от синузит чрез СКЕНАР терапия, сподели д-р Чучулска, зъболекар по професия. Невена Велкова също се е доверила на  лечение със СКЕНАР за дъщеричката си Ани, която е имала полип в носа и остър синузит и въпреки продължителното лечение с антибиотици, детето е било с висока температура в продължение на две седмици. След третата процедура при д-р Желева детето  е в  добър тонус и по-добро здравословно състояние.

Д-р Желева обясни, че всеки един организъм има достатъчно възможности за лечение и именно чрез лечението със СКЕНАР се дава тласък на организма да извърши оздравителните процедури.